Фотоблог

Яна Довгань

журналіст, письменник, спеціаліст з комунікацій, головний редактор Razem w Polsce.org

«Лялька» на Пруса

А знаєте, що буває, коли викладачка дитячого садочку захоплюється Болеславом Прусом і його романами? Тоді в самому центрі Познані, біля Єжицького ринку на вулиці, названій на честь великого письменника, з’являється клуб-кав’ярня.

«Лялька» на Прусе – це приголомшене місце, яке лише називається клубом-кав’ярнею (klubokawiarnia), насправді тут є більш ніж 30 сортів крафтового пива, оригінальних вин, авторських дрінків та, звісно, кава.
Цей заклад відкрила Аліна Гольска біля 7 років тому, та він не одразу став популярним. «Лялька» і зараз, як то кажуть, широко знана у вузьких колах. «Ми маємо певну кількість постійних клієнтів, які приїздять до нас із усього міста, а от місцеві мешканці до нас потрапляють рідко. А коли заходять, то дивуються і кажуть, що навіть не знали, що мають таке в своєму районі», – розповідає бариста Алекс. Дівчина знається на всіх сортах пива, дуже привітна і вміє якось одразу вгадати, що запропонувати новому клієнтові.

«У нас є двоє приятелів, які приходять щосереди пограти в шахи, а є компанія, яка щочетверга грає у настільні ігри. Люди всі дуже добрі, привітні, цікаві», – Алекс встигає одночасно і меню клієнтці подати і зі мною поговорити.
Аристократичні оксамитові дивани, і трохи «втомлені» дерев’яні столи, поєднання сучасної «дешевої» поп-культури на постерах із «кока-колою» і старих масивних дзеркал, як, власне, поєднання Ізабели і Вокульського у Пруса, спочатку здаються неможливими, аж поки не розумієш, що саме це і є справжнім життям.

Відвідайте «Ляльку» на Пруса. Навіть якщо ви не літератор і нічого не розумієте в польській прозі. Це місце, у яке ви захочете повернутись за ковтком пива, якого більше ніде не знайдете, та спокійною, клубною, я б навіть сказала, камерною атмосферою Познаню.

27.06.2023

реклама

ПІДТРИМАТИ РЕДАКЦІЮ

Приєднуйся до нас і наших соціальних медіа

Наш телеграм канал завжди надає важливу та актуальну інформацію  про те, що діється навколо тебе і не лише

https://t.me/razemwpl

 

реклама

реклама

реклама

реклама

реклама

Увійти

Зареєструватися

Скинути пароль

Будь ласка, введіть ваше ім'я користувача або ел. адресу, ви отримаєте лист з посиланням для скидання пароля.