ЯНА ДОВГАНЬ

08.07.2023

Культура | Познань

Джерело:

А чи ви плавали на казковому кораблику по найстаршій частині Познані, яка була заснована у 10 сторіччі? А бачили міст єпископа Йордана, який називають ще мостом закоханих молодят? Ні? І що, не чули «Зеленої Симфонії»? Тоді ви ще не бачили Познані! 

Джерело:

Кораблик «Bajka» 

Водний трамвайчик працює в Познані від 20 травня до 27 серпня. Від острова Тумський курсує він по річці Варта вздовж найстаршої частини Познані, де у 10 столітті, за свідченням істориків поляни  заснували Польщу.  Розклад руху кораблика можна подивитись на офіційній сторінці 

Маршрут розрахований на півтори години. Екскурсії на кораблику не проводять, але замовити їх можна на тому ж сайті.

Джерело:

Острів Тумський

Тумський острів вважали святим місцем. Тому тут стільки храмів і сакральних пам’яток. До речі, слово “тум” у Середньовіччі означало “костел” або “церковна громада”.

Собор Петра і Павла – головний храм міста. З’явився він у 10 столітті. Базиліку кілька разів перебудовували. У середині 20 століття її відновили в первісному готичному стилі.

Джерело:

Також на острові знаходиться резиденція єпископа Познанського із красивим парком, який відкритий для відвідувачів та пам’ятник папі Яну ІІ. 

Але то, певно, далеко не всі цікавинки, які вас очікують в цьому чарівному місці. 

Джерело:

У ранньому Середньовіччі острів Тумський і найближчий мікрорайон Познані, який називається Śródka, з’єднував дерев’яний міст. Багато води річкою Цибіна з тих часів спливло, а сам міст доводилося неодноразово з різних причин перебудовувати. Нинішня конструкція з’явилася 2007 року. Вона призначена тільки для пішоходів і велосипедистів. Познанські молодята використовують металеві огорожі мосту для навішування пам’ятних замочків.

Джерело:

Цей міст веде до іншої цікавинки, яка назівається «Зелена симфонія». Це інсталяція з труб на фасаді будинку, яка під час дощу перетворюється на музичний інструмент. 

На іншому боці цієї ж вулиці знаходиться красивий мурал, певно один із найкращих в Познані. А навколо нього соняшники. Не спішіть, зупиніться в одній із затишних кав’ярень і насолодіться життям. Воно того варте!

Джерело:

Джерело:

Якщо Ви є свідком цікавої події або хочете про щось повідомити – будь ласка, зв’яжіться з нами! Висилайте інформацію, статті, аудіо, фото та відео матеріали на адресу: info@razemwpolsce.org

реклама

ПІДТРИМАТИ РЕДАКЦІЮ

Приєднуйся до нас і наших соціальних медіа

Наш телеграм канал завжди надає важливу та актуальну інформацію  про те, що діється навколо тебе і не лише

https://t.me/razemwpl

 

реклама

реклама

реклама

Увійти

Зареєструватися

Скинути пароль

Будь ласка, введіть ваше ім'я користувача або ел. адресу, ви отримаєте лист з посиланням для скидання пароля.