В Познані подорожчає проїзд у громадському транспорті

Життя | Познань

Джерело: 300gospodarka.pl

Щоб зберегти якість громадського транспорту в Познані, доведеться підвищити ціни на квитки, заявив мер Яцек Яськовяк в інтерв’ю Business Insider. Експерти вважають, що це було неминуче.

Попреднє підвищення цін на квитки на громадський транспорт у Познані відбулося два роки тому. Тоді жителі Познані скаржилися на найдорожчий громадський транспорт у Польщі. У 2020 році ціни піднялися на 20-30 відсотків.

Через два роки знову повертається тема росту цін на проїзд, хоча на початку року речник Управління громадського транспорту заявляв, що таких планів немає.

Ціни на квитки зростуть відсотків на 15-20?

З іншого боку, доктор Міхал Бейм, академічний викладач і експерт у галузі міського та регіонального транспорту, не здивований заявою президента Познані. Він нагадує, що нещодавно Koleje Wielkopolskie, Koleje Dolnośląskie та Polregio оголосили про підвищення цін на квитки з серпня в середньому на 15 відсотків.

– Квиток в одну сторону не може мати бар’єрної ціни. Ніхто з туристів не буде платити 6 злотих за 15-хвилинний квиток, тому що Uber буде вигідніше. Також має швидше запроваджуватися можливість оплати карткою квитка у транспорті громадського транспорту. Ціна місячного квитка має бути настільки заохочувальною, щоб не лише жителі Познані, які щодня, але й часто користуються громадським транспортом, спокусилися його купити. За допомогою деяких бонусів місто могло б зменшити потребу у підвищенні цін, – припускає Бейм

реклама

реклама

реклама

Увійти

Зареєструватися

Скинути пароль

Будь ласка, введіть ваше ім'я користувача або ел. адресу, ви отримаєте лист з посиланням для скидання пароля.